Header menu

COVID-19:

Vi følger myndighedernes anbefalinger. Derfor påvirker COVID-19 flere af vores tilbud og services. Husk mundbind, hvis du besøger os. Læs mere på kk.dk/corona

Nye retningslinjer for gravides arbejde

Gravide kan være særligt sårbare overfor infektioner. Se rådene fra Sundhedsstyrelsen til gravide og deres arbejdspladser under Covid-19

Sundhedsstyrelsen har skærpet retningslinjerne for medarbejdere på sundheds-, social- og ældreområdet, som tilhører en særlig risikogruppe i forhold til Covid-19. Ud fra et forsigtighedsprincip, både over for den gravide og for det ufødte barn, betragter Sundhedsstyrelsen gravide som en risikogruppe i forhold til Covid-19.

Det betyder blandt andet:

  • At medarbejdere i risikogrupper – herunder gravide medarbejdere – ikke skal håndtere borgere mistænkt for smitte eller bekræftet smittet med Covid-19. Medarbejderne bør omplaceres til andre opgaver.
  • At gravide i tredje trimester, som har tæt kontakt til patienter, borgere, børn mv. skal hjemsendes fra graviditetsuge 28 til at arbejde hjemmefra hvis muligt. Alternativt skal de sygemeldes.

Sundhedsstyrelsen anbefaler forsat ikke, at alle medarbejdere, der tilhører en særlig risikogruppe, automatisk sendes hjem eller sygemeldes under epidemien.

Leder og medarbejder skal istedet sammen foretage en konkret og individuel vurdering af, hvad der er sundhedsmæssigt forsvarligt for medarbejderen.

Læs retningslinjerne på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside om særlige risikogrupper

Brug Arbejdsmiljø København

I Arbejdsmiljø København rådgiver vi også om gravide og deres arbejdsmiljø. Du kan som gravid, leder, TR, AMR - eller kollega - altid kontakte os med spørgsmål.

Ring til Arbejdsmiljølinjen på 3366 5766 / tast 2.
 

ARBEJDSMILJØ KØBENHAVN

Enghavevej 82
2450 København SV

Tlf. 3366 5766
amk@amk.kk.dk
EAN: 5798009288066
 

Tilgængelighedserklæring

 

HOTLINES

Ring til

3366 5766

Tidlig Indsats / tast 1

Arbejdsmiljølinjen / tast 2

Nyhedsbrev

Arbejdsmiljøbrevet