Header menu

COVID-19:

Vi følger myndighedernes anbefalinger. Derfor påvirker COVID-19 flere af vores tilbud og services. Husk mundbind, hvis du besøger os. Læs mere på kk.dk/corona

Skærm

Skærmen skal have en tilstrækkelig god kvalitet, så den ikke har synlig flimmer

Skærmen vil i de fleste tilfælde være fri for flimmer, hvis den har en frekvens på mindst 85 Hz. Undersøg selv, om der er flimmer ved at se ud af øjenkrogen.

Skærmens omgivende ramme bør være lys for at undgå hårde kontraster i arbejdsfeltet. Skærmens overflade skal være mat og neutral, så lyset ikke reflekteres.

Skærmbilledet bør desuden gå helt ud til kanten. På en god skærm er det muligt at regulere lysstyrken og kontrastforholdene mellem tegn og baggrund.

Indstilling af skærmen

Det skal være nemt at indstille skærmens højde samt dreje og vinkle den i forhold til synsvinklen. Skærmen skal kunne placeres, så øverste tekstlinje er cirka 15 cm under øjenhøjde.

En fordel ved fladskærme er, at de oftest kan justeres i højden. Hvis ikke kan bordet udstyres med en skærmlift, hvor du kan placere skærmen, så den nemt kan indstilles i højden.

Afstand til skærmen

Den normale afstand fra øje til skærm er 50-70 cm. Det svarer nogenlunde til en arms længde. Det kan hjælpe at flytte skærmen lidt tættere på eller længere væk, hvis du har problemer med at se tegnene klart.

Du skal undgå direkte modlys, og at dagslyset kommer ind fra siden. Synsretningen skal være parallel med vinduerne, når du arbejder ved skærmen. Skærmen bør ikke stå direkte op ad vinduet.

Farver og kontraster på skærmen

Det kan gøre det lettere at overskue informationen på skærmen, hvis du bruger farverne rigtigt. Hvis farverne ikke bruges rigtigt, kan det omvendt betyde, at man trætter øjnene unødigt.

Her er et par basisråd:

  • Arbejd med mørk tekst på lys baggrund, hvis du skal læse længere tekster på skærmen – fx sort tekst på lys skærm. Undgå blå som tekst-farve, da øjet har svært ved at fokusere på blå.
  • Undgå at arbejde med mere end 5-6 farver på skærmen ad gangen.

ARBEJDSMILJØ KØBENHAVN

Enghavevej 82
2450 København SV

Tlf. 3366 5766
amk@amk.kk.dk
EAN: 5798009288066
 

Tilgængelighedserklæring

 

HOTLINES

Ring til

3366 5766

Tidlig Indsats / tast 1

Arbejdsmiljølinjen / tast 2

Nyhedsbrev

Arbejdsmiljøbrevet