COVID-19:
Vi følger myndighedernes anbefalinger. Derfor påvirker COVID-19 flere af vores tilbud og services. Husk mundbind, hvis du besøger os. Læs mere på kk.dk/corona
Støj i daginstitutionen eller skolen
Dette værktøj kan benyttes af hele eller dele af personalegruppen eller arbejdsmiljøgruppen med henblik på at lokalisere, hvor det støjer og sætte en systematisk indsats i værk for at forbedre lydmiljøet. I får værktøjer til kortlægning, udvikling af løsnings- og forbedringsmuligheder og handlingsplaner.
Processen er opdelt i tre trin. I kan starte fra starten eller springe direkte til det trin, I har brug for værktøjer til.
Trin 1: Kortlægning
Første trin i arbejdet med støj er at få et overblik over, hvilke støjbelastninger, der fylder mest hos jer. I kan kortlægge på baggrund af et spørgeskema, som medarbejderne udfylder, eller ved at udnævne en eller flere personer til støjdetektiver.
- Hent: Spørgeskema: støj på arbejdspladsen (word)
- Hent: Spørgeskema: støj på arbejdspladsen (pdf)
- Hent: Kortlægningsskema til Støjdetektiverne (word)
- Hent: Kortlægningsskema til Støjdetektiverne (pdf)
På baggrund af kortlægningen kan I finde ud af, hvor og hvornår I særligt oplever støjproblemer.
Trin 2: Løsninger
Når I har udvalgt de støjproblemer, I vil arbejde med, kan I begynde at se på forbedrings- og løsningsmuligheder. I kan her benytte redskabet nedenfor, der sikrer, at I overvejer alle aspekter af støjsituationen, når I udvikler løsninger.
Trin 3: Handlingsplan
De løsnings- og forbedringsforslag I vælger at føre ud i livet, kan I skrive ind i en handlingsplan. De bliver på denne måde en del af jeres APV, og I sikrer, at I får håndteret støjproblemerne på en løbende og systematisk måde.