Header menu

Dit hjem er dit indeklima

Thomas har testet sit indeklima på hjemmekontoret med udstyr fra AMK. Han lærte hurtigt, hvad der skulle til, for at holde et godt indeklima

Mange forhold i indeklimaet spiller ind i forhold til, hvor behageligt det er at opholde sig og arbejde på dit arbejde. Frisk luft, en behagelig temperatur og gode lysforhold giver optimale arbejdsforhold.

Er disse forhold ikke i orden, kan det påvirke arbejdsglæden og kvaliteten af dit arbejde.

Thomas Meyer Jakobsen er arbejdsmiljøkonsulent og ingeniør i Arbejdsmiljø København. Hjemmearbejdspladsen hos Thomas i disse dage består af et ”storrumskontor” med 2 voksne og 2 børn. Kontoret er et køkken/alrum på 45m2.

Thomas har lavet en 4-dages dagbog over CO2-niveauet hjemme hos dem, og her er tre eksempler på, hvordan du fastholder et godt energiniveau i løbet af dagen:
 

 • Frisk luft
  Luft jævnligt ud, 5-10 min ad gangen. Fx om morgenen inden arbejdsdagen starter, et par gange i løbet af dagen og når arbejdet er slut.
   
 • Behagelig temperatur
  Hav en passende temperatur igennem dagen. Ikke for varmt og ikke for koldt. Arbejdstilsynet anbefaler 20-22°C for stillesiddende arbejde. Lidt højere hvis børn leger på gulvet.
   
 • Gode lysforhold
  Vælg et arbejdssted med gode lysforhold. Sørg for tilstrækkeligt lys til at du kan se det du arbejder med. Undgå at lamper eller genskær fra vinduer skaber blændinger i skærmen.

Hent Thomas' CO2-dagbog
 

Træning i arbejdstiden

Læs også om vores generelle rådgivning om indeklima på www.amk.kk.dk/indhold/indeklima 

ARBEJDSMILJØ KØBENHAVN

Enghavevej 82
2450 København SV

Tlf. 3366 5766
amk@amk.kk.dk
EAN: 5798009288066
 

Tilgængelighedserklæring

 

HOTLINES

Ring til

3366 5766

Tidlig Indsats / tast 1

Arbejdsmiljølinjen / tast 2

 

Nyhedsbrev

Arbejdsmiljøbrevet