Header menu

Horizontal tabs

Indeklima
Lys og luft på arbejdspladsen

Rådgivning og konsulentbistand om indeklimaMange forhold i indeklimaet spiller ind i forhold til, hvor behageligt det er at opholde sig og arbejde på jeres arbejdsplads. Frisk luft, en behagelig temperatur og gode lysforhold giver optimale arbejdsforhold.

Er disse forhold ikke i orden, kan det påvirke arbejdsglæden og kvaliteten af jeres arbejde.

Rådgivning
Arbejdsmiljø Københavns konsulenter kan gennemgå jeres arbejdsplads med fokus på, hvordan I sikrer et godt indeklima

Hvis I oplever symptomer som træthed, hovedpine, spændinger i nakke og skuldre eller generede slimhinder kan det være tegn på, at I har problemer med indeklimaet. Det kan være svært at vide, hvordan situationen gribes an, og I kan derfor få hjælp fra Arbejdsmiljø København.

Vores konsulenter kan komme ud på arbejdspladsen og gennemgå rummene for at lokalisere, hvorfor generne opstår. Måske har I problemer med belysningen, med luftforholdene, med varme fra solen eller fugt – eller måske med det hele. Vi rådgiver om, hvordan I kan løse jeres indeklimaproblemer, og hvordan I kan forebygge, at flere opstår.

Eksempler på Arbejdsmiljø Københavns rådgivning

Værktøjer
Til brug for jeres eget arbejde med indeklimaet er her en række værktøjer og metoder

I kan bruge værktøjerne til at undersøge, om I har problemer med indeklimaet og i så fald kortlægge, hvori problemerne består, og hvordan de kan løses. Arbejdsmiljø København har udarbejdet et par metoder, som I selv kan arbejde med, hvis I har brug for at forebygge eller løse indeklimaproblemer.

  • Test dit indeklima
    Ved hjælp af denne metode kommer I hele vejen rundt om indeklimaet ved at svare på 10 spørgsmål om indeklimaforholdene på jeres arbejdsplads. Indenfor de emner, hvor der er problemer, kan I læse gode råd og løsningsforslag.
     
  • Kortlægning af belysningsforhold
    For at få overblik over belysningsforholdene på jeres arbejdsplads, kan I benytte et kortlægningsskema. 

Udfyld et skema for hver arbejdslokale. Der medfølger en liste med over løsningsmuligheder til forskellige typer belysningsproblemer. Hvis I støder på problemer eller får idéer til forbedringsmuligheder, så tag det ind i jeres APV-arbejde

Læs mere
Veje til bedre indeklima

Hvilke krav gælder er der til indeklimaet? Hvornår er belysningen god nok? Og hvordan undgår I bedst problemer med varme og dårlig luft i lokalerne? Her finder I gode råd - også til hvordan I rydder op efter en oversvømmelse, uden at det går ud over arbejdsmiljøet.

Arbejdsmiljø København har samlet information om indeklima samt en række anbefalinger til, hvordan det bedste indeklima opnås.

Belysning

I kan i følgende artikel læse mere om, hvad der karakteriserer god belysning, og få gode råd til, hvordan I opnår de bedste lysforhold på arbejdspladsen. I kan herudover få tips til, hvordan en god skrivebordslampe skal være.

Læs: Hvad er god belysning?

Hvis I arbejder i daginstitution, har Arbejdsmiljø København her samlet en række særlige anbefalinger omkring belysning. I kan i denne artikel læse mere om, hvilken type belysning, der egner sig til bestemte typer aktiviteter.

Læs: Belysning i daginstitutioner

Luftproblemer

I kan her læse om, hvordan I kan forbedre luftkvaliteten på arbejdspladsen, så I undgår at dårlig luft forringer indeklimaet.

Læs: Gode råd om frisk luft

Solindfald

Da solindfald på arbejdspladsen kan medføre varmeproblemer, blænding og refleksioner kan I her læse, hvordan i bedst regulerer solindfaldet.

Læs: Regulering af solindfald

Oversvømmelse efter skybrud

Arbejdsmiljø København har udarbejdet en række anbefalinger til, hvad I kan gøre, hvis arbejdspladsen skulle blive udsat for oversvømmelse efter et skybrud. I kan læse om, hvordan I bedst varetager oprydningen, og hvordan I kan forebygge til en anden gang.

Læs: Hvordan rydder man op efter en oversvømmelse?

Indeklima på kontoret

Arbejdsmiljø København har på en brancherettet temaside samlet viden og gode råd til medarbejdere på kontorer. Her kan I bl.a. læse mere om indeklima på kontoret.

Læs: Kontorarbejdspladsen

Henvisninger

Tre branchearbejdsmiljøråd driver hjemmesiden www.indeklimaportalen.dk. Her kan I finde baggrundsmateriale og inspiration til alle typer indeklimaemner.

Herudover har Arbejdstilsynet lavet en vejledning, der beskriver hvorledes arbejdsmiljøloven mht. indeklima kan overholdes.

ARBEJDSMILJØ KØBENHAVN

Enghavevej 82
2450 København SV

Tlf. 3366 5766
amk@kk.dk
EAN: 5798009288066
 

Tilgængelighedserklæring

 

HOTLINES

Ring til

3366 5766

Tidlig Indsats / tast 1

Arbejdsmiljølinjen / tast 2

 

Nyhedsbrev

Arbejdsmiljøbrevet