Header menu

Kontorarbejdspladsen

Som i alle andre brancher er det nogle helt særlige forhold, der gør sig gældende for kontormedarbejdere. Der skal derfor tages særlige hensyn, så arbejdsmiljøet ikke påvirker den enkeltes humør, krop og trivsel i en negativ retning.

Arbejdet er ofte stillesiddende og mange timer af dagen bliver brugt foran computeren. Vores krop er skabt til at bevæge sig, og det er vigtigt at huske på, at det kan være ligeså belastende for kroppen at sidde for meget stille som at bruge den til hårdt eller tungt arbejde.

Det er derfor vigtigt at have fokus på, at jeres it-udstyr og måden, I indretter jer på, understøtter et sundt arbejdsmiljø, og at bevægelse alligevel bliver en naturlig del af dagen. Det er også vigtigt at sikre variation i arbejdet, da mange timer foran computeren kan være anledning til stress og mistrivsel.

Siden er delt op i fire emner, som I kan se her til højre. Her kan I finde relevant viden, inspiration og gode råd til, hvordan I kan få et godt arbejdsmiljø på kontoret. Anbefalingerne her på siden lever op til de særlige krav, der gælder, når der arbejdes ved computer to timer eller mere dagligt.

I kan bruge siden i jeres arbejdsmiljøarbejde, og når I skal lave jeres APV.

Storrumskontor

Indretning af storrumskontorer kræver andre og mere omfattende overvejelser end indretning af enkeltmandskontorer. Blandt andet kan det være væsentligt sværere at styre indeklima, støj- og lysforhold i storrumskontorer.

Læs her om de ting, I skal være opmærksomme på, når I skal indrette storrumskontorer.

ARBEJDSMILJØ KØBENHAVN

Enghavevej 82
2450 København SV

Tlf. 3366 5766
amk@kk.dk
EAN: 5798009288066
 

Tilgængelighedserklæring

 

HOTLINES

Ring til

3366 5766

Tidlig Indsats / tast 1

Arbejdsmiljølinjen / tast 2

 

Nyhedsbrev

Arbejdsmiljøbrevet