Header menu

Rengøring

Rengøringsarbejde kan være forbundet med forskellige belastninger. Tunge løft og en foroverbøjet arbejdsstilling kan slide på ryggen, give ømme skuldre og andre smerter.  Også hænder og arme er udsat for belastning, når medarbejderen bruger kræfter på at vride klude og bære tunge spande med vand. Huden på hænderne er ofte udsat for kemikalier og megen kontakt med vand, hvilket kan udvikle sig til irriteret hud og eksem.

Pas på kroppen og nedsæt belastningerne

Belastningerne forbundet med rengøringsarbejde kan mindskes. Ofte kan det fysiske arbejdsmiljø forbedres ved at bruge andre arbejdsredskaber, fx ved at bruge maskiner til det hårdeste arbejde. Ofte skal også arbejdsmetoderne genovervejes, så nye og bedre rutiner kan blive indarbejdet i hverdagen. Vasker medarbejderne fx gulvet med mopper i stedet for en gulvvaskemaskine, fordi maskinen er besværlig og tager længere tid at bruge? Og er det en vane at bukke forover i arbejdet, selvom det ikke er nødvendigt?

Få gode råd til at gøre rengøringen lettere

Målet er, at medarbejderne bliver bevidste om belastningerne i arbejdet, og at arbejdspladsen får inspiration og anbefalinger til, hvordan I forbedrer arbejdsmiljøet. 

I kan her se et par eksempler på, hvordan Arbejdsmiljø København kan rådgive og hjælpe jeres arbejdsplads med at skabe et godt arbejdsmiljø i rengøringsarbejdet:

Giv rengøringsmetoderne et sundhedstjek
- mindsk belastningen på kroppen med bedre redskaber og metoder
 


Løft fornuftigt

Her på hjemmesiden har kan I læse om løft og arbejdsteknik - hvordan medarbejderen kan løfte på en måde, hvor man undgår at slide på ryg og skuldre.
Læse mere om løft og arbejdsteknik 


Hud og arbejdsmiljø

Læs om, hvordan medarbejderen bedst passer på sin hud:

Læs: Handskevalg ved arbejde med kemikalier 

Læs: Bevar huden sund ved vådt arbejde

ARBEJDSMILJØ KØBENHAVN

Enghavevej 82
2450 København SV

Tlf. 3366 5766
amk@kk.dk
EAN: 5798009288066
 

Tilgængelighedserklæring

 

HOTLINES

Ring til

3366 5766

Tidlig Indsats / tast 1

Arbejdsmiljølinjen / tast 2

 

Nyhedsbrev

Arbejdsmiljøbrevet