Header menu

Horizontal tabs

Sundhedsfremme
- støtte til at skabe en sund og robust arbejdsplads

Rådgivning og konsulentbistand om sundhedsfremme

Sundhedsfremme handler om, hvordan arbejdet og arbejdspladsen kan bidrage til at styrke den enkeltes sundhed og robusthed, og derved hjælpe med at forebygge såvel psykisk som fysisk nedslidning. Dette er vigtigt i en tid med stigende pensionsalder, hvor vi alle må forvente at skulle være længere tid på arbejdet.

Sundhedsfremme kan ikke erstatte den del af arbejdsmiljøarbejdet, som har fokus på at sikre gode rammer på arbejdspladsen, men bør betragtes som et vigtigt supplement til dette arbejde.

Træning, gode pauser og mindfulness er eksempler på, hvor bredt sundhedsfremme spænder. Når vi i Arbejdsmiljø København arbejder med sundhedsfremme, ser vi på den enkeltes, gruppens og arbejdspladsens ressourcer og på de rammer, som giver plads til udfoldelsen af disse ressourcer.

Det kan være svært for mange arbejdspladser at tale om sundhedsfremme, fordi den enkeltes sundhed grundlæggende er en privat sag. Med respekt for dette findes dog mange måder, hvorpå sundhedsfremmende aktiviteter kan integreres i arbejdslivet på en god og virkningsfuld måde.

Rådgivning
Arbejdsmiljø København kan støtte jer i arbejdet med sundhedsfremme på jeres arbejdsplads

Alle arbejdspladser i Københavns Kommune kan få hjælp til at arbejde med sundhedsfremme hos Arbejdsmiljø København, fx:

 • Hvis I vil i gang med et eller flere konkrete sundhedsfremmetiltag som fx mindfullness, elastiktræning eller indførelse af røgfri arbejdstid
 • Hvis I vil arbejde med sundhedsfremme i jeres APV-arbejde
 • Hvis I vil arbejde strategisk med at integrere sundhedsfremme- og arbejdsmiljøarbejdet - fx i forbindelse med udarbejdelsen af en sundhedsfremmepolitik

I skal være opmærksomme på, at sundhedsfremmeaktiviteter ikke kan erstatte arbejdet med at løse konkrete fysiske og psykiske arbejdsmiljøbelastninger. Derfor er det vigtigt, at arbejdet med sundhedsfremme bliver en integreret del af arbejdsmiljøarbejdet. Hvis arbejdspladsen er præget af dårligt fysisk eller psykisk arbejdsmiljø, kan Arbejdsmiljø København hjælpe jer gennem andre af vores rådgivningstilbud.

Eksempler på Arbejdsmiljø Københavns rådgivning

Værktøjer
Ønsker I inspiration til, hvordan I selv kan arbejde med sundhedsfremme?

Arbejdsmiljø København har samlet en række værktøjer, som I kan benytte ude på jeres arbejdsplads. De kan enten benyttes alene, eller som opfølgning på et kursus eller et rådgivningsbesøg fra Arbejdsmiljø København.

 • Styrk din arbejdsevne med Intelligent Motion
  Inspiration til hvordan jeres arbejdsplads kan komme i gang med simple men effektive øvelser, der kan forebygge og mindske smerter – uanset om I har et stillesiddende eller et hårdt fysisk arbejde.
   
 • Tjekliste til indførelse af røgfri arbejdstid
  En liste der både guider jer igennem processen op til beslutningen om at indføre røgfri arbejdstid og processen efter indførelsen af røgfri arbejdstid.
   
 • Hvordan kommer vi bedst i gang?
  En række spørgsmål man bør stille, og overvejelser man bør gøre sig for at opnå bedst mulig succes i sit arbejde med sundhedsfremme.

  Hent udgivelsen Invitation til bevægelse

 • Invitation til bevægelse
  I Arbejdsmiljø Københavns inspirationshæfte Invitation til bevægelse kan I få ideer til, hvordan man gør bevægelse til en naturlig el af arbejdsdagen
Læs mere
Vi har samlet en række gode links, der kan gøre jer klogere på sundhedsfremme

Læs om den nyeste forskning, om de gældende regler på området og om andres erfaringer med at arbejde med sundhedsfremme på arbejdspladsen. Ønsker I at integrere jeres arbejde med sundhedsfremme i jeres arbejdsmiljøarbejde, så har Arbejdsmiljørådet lavet et inspirationskatalog, der kommer med gode eksempler på netop dette.

 • Vil du danne dig et overblik over et komplekst område, så har Arbejdstilsynet samlet regler, den nyeste forskning samt en række værktøjer til sundhedsfremme.
   
 • Hvis du vil læse de aftaler og vejledninger, KL og KTO har lavet om trivsel og sundhed på arbejdspladserne, kan du finde dem på Viden på tværs.
   
 • Vil du vide mere om, hvilken effekt sundhedsfremme har, så kan du her læse de nyeste forskningsresultater fra NFA
   
 • Ønsker du viden om, hvordan I kan forebygge og håndtere smerter i muskler og led, har Videnscenter for Arbejdsmiljø lavet kampagnen ”Job og krop”. Find materialer samt viden om emnet på www.jobogkrop.dk

ARBEJDSMILJØ KØBENHAVN

Enghavevej 82
2450 København SV

Tlf. 3366 5766
amk@amk.kk.dk
EAN: 5798009288066
 

Tilgængelighedserklæring

 

HOTLINES

Ring til

3366 5766

Tidlig Indsats / tast 1

Arbejdsmiljølinjen / tast 2

 

Nyhedsbrev

Arbejdsmiljøbrevet