Bring liv i arbejdsfællesskabet

Få konkrete bud på, hvad I kan gøre for at holde liv i kollegafællesskabet, mens vi venter - og giv bidrag til en fælles idébank
Billede
Bring liv i arbejdsfællesskabet

Fællesskabet med kollegerne, de hyggelige og uformelle snakke ved kaffemaskinen eller mødet i kantinen. For mange har den daglige, menneskelige kontakt stor betydning for trivslen på jobbet. Men det er endnu uvist, hvornår vi igen kan mødes fysisk alle sammen. I denne artikel bringer vi nogle konkrete bud på, hvad I kan gøre for at holde liv i kollegafællesskabet indtil da.  

  • Kickoff møder: Start dagen eller ugen med et kickoff møde, hvor I taler om, hvordan ugen ser ud, hvilke opgaver, der ligger foran jer og om der er behov for assistance i forbindelse med disse.
  • Faste opgavepar: Arbejd sammen to og to. På den måde sikrer I, at alle har nogen at sparre med og at ingen sidder alene.
  • Pusterum: Opret samtalegrupper på 3-4 personer, så I sikrer, at alle har nogen de taler med. I pusterummet kan I mødes og drøfte:

1) Hvad lykkes vi med?
2) Hvad bøvler vi med?
3) Hvad har vi brug for hjælp til?

  • Trivselsmakker: Etablér nogle makkerpar, der har til ansvar at være opmærksom på hinandens trivsel. Både emotionelt, fagligt og socialt. Det behøver ikke være mere end 15 minutter to gange ugentligt.
  • Banke-på-kultur: Det kan virke grænseoverskridende at skulle ringe og forstyrre en kollega. Men de fleste af os synes faktisk, det er rart at blive kontaktet med et fagligt spørgsmål eller bare for at høre, hvordan det går. I kan evt. igangsætte med to opringninger om ugen. Tal om hvad jeres behov er.
  • Aktionsgruppe til sammenholdstiltag: Nedsæt en gruppe, der arrangerer hyggelige og sjove aktiviteter for alle på arbejdspladsen. Fx Kahoot, skridt-konkurrence eller online bingo m.fl.
  • Levende møder: Sørg for at være til stede, når I mødes ved at holde kroppen synlig. I kan også gøre møderne mere levende ved at føre mødedagsordnen på en fysisk hjemmetavle eller afholde efter-møde-snak, hvor de som har lyst, kan blive hængende. Præcist som hvis mødet foregik fysisk.
  • Frisk luft: Arrangér telefonmøder, der kan kombineres med en gåtur.
  • Faglige ”snapse”: Invitér hinanden til inspirerende oplæg om emner, der optager jer.
  • Tværgående organisatoriske grupper:  Lav arrangementer/møder på tværs af enheden for at sikre arbejdspladsens sammenhængskraft.

Fælles idébank – hvad gør I hos jer?

Har I gode erfaringer med at understøtte kollegafællesskabet? Så må I meget gerne sende jeres erfaringer til Cornelia Hæstrup Strøh på HM67@kk.dk. Så sørger vi for, at de bliver delt her på siden, så alle interesserede kan få glæde af hinandens erfaringer.