Header menu

Daglig live træning

13.05.2020
Vi har bedt fysioterapeut og tovholder Rasmus Ringgaard Schierbeck om at sætte lidt ord på et initiativ, der måske er kommet for at blive

Med hjemsendelse af de offentligt ansatte, er der risiko for, at både det fysiske og psykiske arbejdsmiljø bliver udfordret. Fysisk - fordi vi ændrer den måde, vi arbejder på, og da hjemmekontoret i manges tilfælde ikke er optimalt indrettet, kan det give forskellige gener og smerter over tid. Psykisk - fordi arbejdsfællesskabet mindskes eller forsvinder helt, og vi skal opfinde nye måder at arbejde sammen hver for sig på.

Derfor gik Arbejdsmiljø Københavns ergo- og fysioterapeuter straks i gang med at planlægge en daglig live træning over Microsoft Teams. Den gik i luften lidt over en uge efter, at hjemmearbejdspladserne var etablerede og skulle bidrage til at skabe arbejdsfællesskab i den nye situation og samtidig give inspiration til at få rørt sig.

Men hvordan har det været at starte en online live træning op over et i starten ret ukendt medie? Og hvordan er det gået?

Vi har bedt fysioterapeut og tovholder Rasmus Ringgaard Schierbeck om at sætte lidt ord på et initiativ, der måske er kommet for at blive:

”Live træningen har fra start været en spændende indsats præget af en vis usikkerhed omkring hvor mange, der ville deltage og om der ville være en efterspørgsel. Men skepsis har udviklet sig til positive forventninger og oplevelsen har været lærerig.

Når man er vant til at lave træning foran enkelte eller grupper, får man automatisk en løbende feedback på, hvordan træningen fungerer. Når det foregår digitalt og man ikke kan se deltagerne - men de kan se dig, bliver usikkerheden omkring modtagelsen af øvelserne større. Det har været nødvendigt at få tilbagemelding efter træningen på, om de har været glade for det eller om der er udfordringer.”

Hvorfor startede I livetræningen op?

”Som udgangspunkt syntes jeg ideen omkring live træning var relevant, da corona-situationen gav anledning til, at mange folk var hjemme og isoleret. Derfor var potentialet at få fat i de hjemmearbejdende, som trængte til få et afbræk på dagen med fokus på fysisk aktivitet. Formålet var at få skabt et arbejdsfællesskab mellem KK-medarbejderne og skabt en sund og positiv rutine i hverdagen.”

Hvordan er det gået – har der været tilslutning?

”Det startede stille og roligt ud med enkelte deltagere fra Arbejdsmiljø København, der deltog i træningen. Langsomt er der kommet flere og flere med, og vi ser en fast skare, der jævnligt deltager. Og så kommer der konstant nye til. Vi har været op mod 27 deltagere til enkelte live træninger, og der har været over 100 forskellige deltagere med fra begyndelsen til nu. Vi er også blevet flere terapeuter, der skiftevis instruerer og kommer med forskellig fokus og temaer, der bidrager til en alsidig, varieret og inspirerende træning.”

Har I lært noget af at træne på denne måde?

”At bruge webcam og formidle gennem en live session, hvor visuel- og audioinstruktioner skal få folk op af stolene, er en lærerig erfaring. Der er meget viden at hente til andre af vores ydelser. Og så er det fantastisk at se opbakning fra folk ude i kommunen, når det omhandler fællesskab og fysisk aktivitet. Der er mange, der er omstillingsparate og gerne vil være med til en sund og forbedret arbejdsdag.”

Læs mere om live træningen og om hvordan, du tilmelder dig

ARBEJDSMILJØ KØBENHAVN

Enghavevej 82
2450 København SV

Tlf. 3366 5766
amk@kk.dk
EAN: 5798009288066
 

Tilgængelighedserklæring

 

HOTLINES

Ring til

3366 5766

Tidlig Indsats / tast 1

Arbejdsmiljølinjen / tast 2

 

Nyhedsbrev

Arbejdsmiljøbrevet