Header menu

COVID-19:

Vi følger myndighedernes anbefalinger. Derfor påvirker COVID-19 flere af vores tilbud og services. Husk mundbind, hvis du besøger os. Læs mere på kk.dk/corona

Helbredsundersøgelse for dig der arbejder om natten

11.03.2020
Som nattevagt i Københavns Kommune har du mulighed for at få en helbredsundersøgelse hos en læge i Arbejdsmiljø København. Tilmeld dig nu

Helbredsundersøgelsen skal hjælpe med at finde ud af, om natarbejdet påvirker dit helbred og trivsel. Her vil du også få støtte og vejledning til at forebygge gener og helbredsskader.

Ny læge – samme undersøgelse

Vi har fået en ny læge på opgaven. Hun hedder Thora Brendstrup. Thora er speciallæge i arbejdsmedicin. Hun har specielt interesseret sig for, hvordan helbredet påvirkes af natarbejde og har mange års erfaring i at lave helbredsundersøgelser af personer, der arbejder om natten:

"Kroppen påvirkes af, at du er vågen om natten. Specielt er der en række hormoner, hvis produktion i din krop bliver forstyrret af, at du er vågen om natten. Der findes megen forskning i, hvad det betyder for dit helbred i form af risiko for brystkræft, prostatakræft og hjertekarsygdomme.” siger Thora Brendstrup.

Helbredsundersøgelsen består af to dele

Når du bestiller tid til en helbredsundersøgelse, kommer du til først en samtale på baggrund af et spørgeskema og herefter nogle forskellige målinger - herunder et lille prik i fingeren. Helbredsundersøgelsen er frivillig og du kan sige ja eller nej til de enkelte delundersøgelser. Det aftales på selve dagen.  

”Ved helbredsundersøgelsen vurderer jeg, hvilke forhold i dit liv, der kan påvirke dit helbred i negativ retning. Jeg vurderer også, hvilke forhold, der giver dig positive oplevelser. Helbredet er en balance mellem disse to slags forhold. Jeg måler dit blodtryk og tager en blodprøve på din finger. Herved kan jeg vurdere din risiko for sukkersyge og mængden af fedtstoffer i dit blod. Jeg måler også din lungefunktion”, siger Thora Brendstrup.

Tilmelding via Plan2Learn

Alle medarbejdere med natarbejde i Københavns Kommune er velkomne. Du skal afsætte en time til undersøgelsen. Alle undersøgelsesresultater sendes til din e-Boks i løbet af få dage. Tilmelding aftales med nærmeste leder.

Undersøgelsen finder sted hos Arbejdsmiljø København på:

Enghavevej 82
2450 København NV

Tilmeld dig her

ARBEJDSMILJØ KØBENHAVN

Enghavevej 82
2450 København SV

Tlf. 3366 5766
amk@amk.kk.dk
EAN: 5798009288066
 

Tilgængelighedserklæring

 

HOTLINES

Ring til

3366 5766

Tidlig Indsats / tast 1

Arbejdsmiljølinjen / tast 2

Nyhedsbrev

Arbejdsmiljøbrevet