Header menu

"Personligt har jeg altid en håndsprit med i tasken"

08.06.2020
Kristeligt Dagblad sætter fokus på fem forandringer, vi kan tage med efter corona-krisen. AMK er her spurgt om gode erfaringer med hygiejne

"Den igangværende pandemi har været en både menneskeligt og økonomisk hård øretæve for verden. Men ifølge iagttagere er der erfaringer og arbejdsgange, krisen har fremtvunget, der med fordel kan bevares. Her er fem bud."

Sådan indledes artiklen i Kristeligt Dagblad fra 2. juni 2020. Her sættes spot på fem forandringer, som fem respektive specialister mener, vi kan tage med efter corona-krisen. Emnerne er hygiejne, ældrepleje, bureaukrati, møder og læring og hygiejnespecialist Torben Kristensen fra Arbejdsmiljø København er interviewet om hygiejne og siger blandt andet:

"De grundlæggende hygiejneråd om at vaske hænder, at bruge håndsprit, at undgå at røre sig i ansigtet med urene hænder, at nyse og hoste i ærmet, at rengøre overflader og udstyr hyppigt og at blive hjemme ved symptomer på sygdom er ikke opfundet til corona-krisen, og det er kun fornuftigt at fortsætte med at følge dem."

Flere berøringsfri betjeninger

"Jeg er mere fortrøstningsfuld i forhold til, hvordan vi i stigende grad indretter for eksempel automatik ved døråbning, så alle ikke skal røre det samme håndtag. Den slags automatik og berøringsfri betjeninger, tror jeg, vi vil se mere af, ligesom koleraepidemien for 150 år siden bidrog til en bedre kloakering og flere træk-og-slip toiletter."

Håndsprit i tasken

"Man kan håbe, at der i eftertiden er flere der vil have fokus på hygiejne, på ikke at dele service og på at emballere fødevarer bedre. Men det vil fungere bedst ved at være et samfundskrav. Det er altid de personer, som trænger mest til det, der netop ikke gør noget ved hygiejnen. Derfor fungerer strukturelle og kollektive løsninger bedst. Personligt har jeg altid en håndsprit i tasken".

Læs hele artiklen

Læs hele artiklen på Kristeligt Dagblad (bemærk, at adgang til artiklen kræver abonnement)

Vil I vide mere om hygiejne på arbejdspladsen, så læs 10 råd her

ARBEJDSMILJØ KØBENHAVN

Enghavevej 82
2450 København SV

Tlf. 3366 5766
amk@kk.dk
EAN: 5798009288066
 

Tilgængelighedserklæring

 

HOTLINES

Ring til

3366 5766

Tidlig Indsats / tast 1

Arbejdsmiljølinjen / tast 2

 

Nyhedsbrev

Arbejdsmiljøbrevet