Header menu

SUF nomineret til pris for træning i arbejdstiden

02.03.2020
Et stort engagement hos både medarbejdere og ledere gør hele forskellen.

- Jeg er så stolt over, at det er lykkedes at omsætte en politisk vision om træning i arbejdstiden til virkelighed i ældreplejen. Med den her indsats får 6.000 medarbejdere med et hårdt fysisk arbejde styrket deres muskulatur. Det kan være med til at undgå nedslidning. Det er så velfortjent, at vores medarbejdere og ledere nu er nomineret til Arbejdsmiljøprisen for deres indsats, siger borgmester Sisse Marie Welling.

Det handler om arbejdsmiljø

’Træning i arbejdstiden’ handler om arbejdsmiljø i ældreplejen. Indsatsen forbedrer og forlænger arbejdslivet gennem fysisk kompetenceudvikling. Ingen andre steder i Danmark har man gennemført en så stor og systematisk træningsindsats på arbejdspladsen.

- Den her nominering er et kæmpestort skulderklap til ledere og medarbejdere i vores ældrepleje – Træning i arbejdstiden er kun blevet en succes på grund af dem. De har fået skabt mening, rammer og engagement om indsatsen. Det er fuldt fortjent, at deres gode arbejde nu er i spil til Arbejdsmiljøprisen, siger projektleder i Arbejdsmiljø København Vibeke Andersen.

Arbejdsmiljø København (AMK) har været overordnet tovholder på den 3-årige implementering af indsatsen på arbejdspladserne i SUF. De har gennemført samtaler om træning og fysiske tests med flere end 5.000 medarbejdere og 22 kurser for træningstovholdere.

Tovholderne er guld værd

Hver eneste dag har udvalgte medarbejdere fra hver arbejdsplads sørget for at koordinere og gennemføre træningen. De er træningstovholdere.

- Vores tovholdere er vaskeægte hverdagshelte. Det er dem, som sørger for, at træningen bliver gennemført, og de motiverer deres kolleger til at træne. Denne her indsats med at træne i arbejdstiden var aldrig blevet en succes uden tovholderne, siger Vibeke Andersen og tilføjer, at tovholderne også er nøglen til fortsat succes.

Også ledere og MED-udvalg fra alle enheder deltaget i workshops for at blive klar til træning i arbejdstiden.

Ikke uden modstand

Som enhver anden forandring har Træning i arbejdstiden også mødt modstand på nogle af SUF’s arbejdspladser. Afdelingsleder Anja Vestergård fra Rosenborgcenteret fortæller:

- Indsatsen skulle da sælges lidt i starten. Men så var der nogen, der pludselig kunne mærke en forskel, når de kom i gang med at træne. Og derfra blev det nemmere.

Den oplevelse kan de godt genkende i Arbejdsmiljø København:

- Når vores fysioterapeuter besøger arbejdspladserne, oplever de, at både ledere og medarbejdere i stigende grad anerkender, forsvarer og efterspørger Træning i arbejdstiden. Og det er jo den udvikling som skal sikre, at indsatsen lever på den lange bane, fortæller Vibeke Andersen.

En hyldest til det gode arbejdsmiljø

Arbejdsmiljøprisen uddeles hvert år af Arbejdsmiljørådet. Der er 4 kategorier: Psykisk arbejdsmiljø, Arbejdsulykker, Muskel- og skeletbesvær, Unge og Nyansattes Arbejdsmiljø.

Målet med Arbejdsmiljøprisen er at sikre, at de gode eksempler er med til at inspirere andre arbejdspladser til at gøre en ekstra indsats og finde nye veje inden for arbejdet med arbejdsmiljø.

Tre arbejdspladser er nomineret inden for hver kategori, og SUF er nomineret inden for kategorien Muskel- og Skeletbesvær. Vinderen kåres den 21.april i DGI-byen.

ARBEJDSMILJØ KØBENHAVN

Enghavevej 82
2450 København SV

Tlf. 3366 5766
amk@amk.kk.dk
EAN: 5798009288066
 

Tilgængelighedserklæring

 

HOTLINES

Ring til

3366 5766

Tidlig Indsats / tast 1

Arbejdsmiljølinjen / tast 2

 

Nyhedsbrev

Arbejdsmiljøbrevet